Kravské Mlieko plnotučné min. 3,5 %

Kravský syr Hiadlovec (obsah 50% tuku v sušine)

Je zrejúci, plnotučný syr vyrobený z čerstvého, nepasterizovaného mlieka dojníc braunvieh. Má charakteristickú vôňu a výnimočnú, pikantnú chuť. Chemické analýzy tohto syra potvrdili podobný podiel nasýtených mastných kyselín ako v talianskom syre typu "P a r m e z á n". Je jeden z mála na Slovensku, ktorý bol podrobený na komplexnú analýzu mastných kyselínobsiahnutých v tuku. Jedná sa najmä o tzv. 3-a 6-omega kyseliny, alebo zjednodušene najmä o konjugovanú kyselinu linolovú (CLA), ktorá má priaznivý vplyv na zníženie cholesterolu v krvi človeka, znižuje krvný tlak a celkovo pôsobí kladne na zdravie človeka. Ich podiel je podobný ako v talianskom syre značky parmezán. Vyplýva to aj z priaznivého zloženia mastných kyselín v sene, ktoré konzumujú naše dojnice. Ich pozitívny obraz sa odráža aj na ich profile v syre. Žiada sa povedať, že v niektorých štátoch západnej Európy boli už vyšľachtené aj druhy tráv s vyšším podielom požadovaných mastných kyselín, čo sa odráža aj na ich koncentrácii v syre po dlhodobejšom spásaní tráv.

Výrobcovia syrov potom môžu deklarovať, že ich syr je naozaj zdraviu prospešný. Značne totiž znižuje hladinu cholesterolu v krvi konzumentov týchto syrov.

Náš syr dodávame na trh v rôznom stupňom zrenia – v závislosti od doby jeho zrenia (3 až 24 mesiacov). To čo platí pri víne "Čím staršie – tým lepšie" platí aj pri syroch.

Hiadlovec ľudí učíme: ,,Nehrýzť – cmúľať – vychutnávať ,,

Info pre alergikov: Laktóza ( mliečny cukor) je odvádzaná v srvátke, syr jej obsahuje len stopové množstvo.

CENNÍK posielame na vyžiadanie.

inPage.cz - webové stránky, doména a webhosting ľahko.